Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskarna på hugget

/
  • Runt ett 60-tal fiskare deltog under premiären i Lesatten, Ramsjö.
  • Janne Wikner är en trogen premiärfiskare och nöjde sig med åtta napp innan han åkte hem igen.
  • Nils-Gunnar Edbom, Stellan Ståhling, Elin Olofsson och Jennie Trolin värmde sig vid elden. Där hade fiskelyckan gett blandat resultat, tjejerna hade inte fått upp någon fisk medan herrarna åtminstone fått ett par stycken var.

Det var bättre is än i fjol men färre fiskare när den årliga fiskepremiären inleddes i Lesatten, Ramsjö. Rödingarna var på hugget och flera fiskare fick köpa ytterligare fiskekort när de första fyra nappat och dragits upp.

Annons

Om man bortser från blåsten så var det ganska bra fiskeväder när det var dags får den årliga premiären i Lesatten. Drygt 60 fiskare deltog under annandagen och de flesta kunde åka därifrån med flera fiskar med sig hem. En av dem var Janne Wikner från Ljusdal som fick upp åtta rödingar innan han begavs sig hemåt.

För lite kallt var det trots att det inte var så många minusgrader och mellan varven gick alla fiskare till elden för att värma sig. Stellan Ståhling från Borrsjöbyn hade haft nio fiskar som nappat, men endast tre lyckades han dra upp. Innan han gick ut på isen igen så vilade han en stund vid elden.

– Det har varit en bra dag men det har blåst lite för mycket, säger han medan han gör i ordning korv för att grilla.

Mer läsning

Annons