Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firande på marken för flygklubben

/
  • Micke Andersson, till vänster, och Fredrik Lenz vid ett av modellflygplanen i flygklubbens modellflygverkstad.
  • Flyglärare Jim Eriksson pratar med sina två blivande elever: Christopher Medevik, i mitten, och Thomas Eriksson, till höger. Alla tre bor i Hudiksvall, där det inte längre finns någon flygklubb.
  • Åttaåriga Thelma Lodin verkade trivas i förarplatsen på flygklubbens motorflygplan. Men någon tur i det blå blev det inte den här dagen.
  • Besökare fick titta på klubbens flygplan där de stod inne i hangarerna.
  • Regnet satte stopp för flygandet när klubben höll öppet hus för allmänheten.
  • Fredrik Lenz visar ett ultralätt modellflygplan.

Det blev inget flyga av för allmänheten när Ljusdals flygklubb firade 50-årsjubileum med öppet hus på lördagen. Med en himmel fylld av moln och ett ihärdigt regnande blev det omöjligt.

Annons

– Man måste ha en kilometers bra sikt. Vi brukar titta på Vallåsberget, när det syns tydligt och klart är det tillräckligt bra sikt, förklarade Fredrik Lenz, klubbens ordförande och pekade bortåt Färila.

Besökarna fick nöja sig med att följa honom på en promenad och titta på flygplanen där de stod inne i hangarerna.

Tanken var att låta allmänheten prova på att spaka själv, både i segelflygplanet och motorflygplanet, den här dagen. Så blev det nu inte.

Men det går att ordna för intresserade vid andra tillfällen.

– Det är bara att ringa oss på klubben, sa Fredrik Lenz.

I Ljusdal startar snart en flygkurs. Två unga killar från Hudiksvall ska gå kursen, även flygläraren är från Hudiksvall, där det inte längre finns någon flygklubb.

En fest på kvällen med ett 40-tal deltagare satte punkt för 50-årsfirandet. Då utsåg klubben tre hedersmedlemmar: Rolf Hult, Stig Norrby och Sven-Erik Lövgren.

Mer läsning

Annons