Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin placering för Berggren – trots mardrömsstarten

/

Inför loppet var Ljusdalslöparen Marcus Berggrens målsättning att överleva.
Det gjorde han – och knep en femteplats i "världens tuffaste springlopp", Badwater i Kalifornien, USA. Starten var dock inte den han önskat.

Annons

Efter månader av stenhård träning, bland annat på motionscykel i en 80-gradig bastu, stod Marcus Berggren från Ljusdal förra veckan på startlinjen i ultramaratonloppet Badwater. Loppet startar på världens varmaste plats, Death valley, Kalifornien och på de 21,7 milen görs dessutom totala stigningar på över 4 000 höjdmeter.

Inför loppet ville Marcus inte sia något om utgången.

– Vi får se om jag överlever först, sa han då.

Det gjorde han, och slutade på en imponerande sjuttondeplats av totalt 97 löpare, femma i sin egen åldersklass. Det kunde dock ha slutat sämre. I invägningen visade vågen sju kilo för mycket och magen kändes inte bra.

– Jag fick ont och blev illamående så fort jag försökte äta, säger Marcus Berggren.

Loppet startade på natten och när solen gick upp blev det lättare berättar Marcus. Med solen kom också den extrema värmen, men med hjälp av is i näsdukar lindade runt halsen och handlederna samt heltäckande kläder som kontinuerligt sprayades med vatten kunde Marcus hålla kroppstemperaturen nere.

– Mitt team var helt underbart, säger han.

Trots att tiden inte blev den Marcus hoppats på är han nöjd.

– Jag hade såklart räknat med en mer framskjuten placering, men jag är fortfarande otroligt glad att ha klarat av loppet, det är en otrolig känsla.

Nästa mål för Marcus Berggren är Spartathlon i Grekland i slutet av september, nästan 25 mils löpning mellan städerna Aten och Sparta.

Mer läsning

Annons