Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick stipendium för sin inre styrka

/
  • Förra helgen fick Mårten Andersson ta emot Lions handikappstipendium för sin förmåga att övervinna sina handikapp.
  • Mårten Andersson har aldrig nöjt sig med att vara instängd på grund av sina handikapp. För åtta år sedan flyttade han från ett gruppboende till en alldeles egen lägenhet och kan bo där med hjälp av personliga assistenter.

Trots en oförmåga att tala kan Mårten Andersson kommunicera. I helgen fick han motta Lions handikappstipendium för den inre styrka och engagemang som han driver för handikappades rättigheter.

Annons

Mårten Andersson, Ljusdal, har ett handikapp som innebär att han inte kan tala men han kommunicerar med hjälp av en rad olika hjälpmedel som teckenspråk, blissymboler, taldator och genom att svara ja eller nej.

Förra helgen fick han motta länets handikappstipendium på 10 000 kronor i Hudiksvalls Folkets hus, men det stannar inte där. Han ska den 21 maj motta ett av tre livskvalitets pris på 15 000 kronor vid Lions landsmöte i Umeå.

Lions i Färila nominerade Mårten Andersson.

Kooperativet Unitis i Ljusdal bildades för tio år sedan bland annat för att Mårten hade en önskan om ett friare liv ute i samhället. I dag är Mårten Andersson caféchef, ledamot i Unitis styrelse och starkt engagerad i deras Sida-projekt i Bolivia. På söndag åker han till staden Cochabamba för fjärde gången. Han är en av få som kan kommunicera med ortbefolkningen genom sina blissymboler. De är nämligen internationella och finns med spansk text.

 

Mer läsning

Annons