Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiberutbyggnad snart klar i Järvsö

I höst ska fiberutbyggnaden i Järvsö vara slutförd. Arbetet med att få Järvsöborna att ansluta sig till fibernätet pågår för fullt.

Annons

Ljusnet, som ingår i Ljusdal energi, har lagt om strategi för sin fiberutbyggnad i kommunen. Från att tidigare ha siktat sin sig på begränsade områden, övergår man nu tillfälligt till att bygga ut nätet i hela centrumkärnan. Den nya strategin tillämpas i sommar i Järvsö och Färila.

I Järvsö, från Kramsta till Våga och mellan Öjeberget och Ljusnan ska fastighetsägare redan i höst kunna erbjudas anslutning till fibernätet

Om detta informerade Ljusnet häromkvällen vid ett allmänt möte på Järvzoo.

– Vi brukar få omkring 50 procent av fastighetsägarna att ansluta sig till nätet. Hittills i Järvsö är intresset något lägre, säger Jon Johansson, marknadsansvarig vid Ljusdal energi.

Nästa i tur för fiberutbyggnad är Färila. Där börjar man gräva för fiberkabeln i juli. Området för fiberutbyggnaden begränsas av Korea vid östra infarten och i väster av Lillbyängarna.

26 och 28 juni hålls allmänna informationsmöten, där Färilaborna kommer att få detaljerna kring utbyggnaden och erbjudande om anslutning.

– Vår förhoppning är att de första fastigheterna i Färila ska kunna anslutas redan under det här året, men en del som får fiberkabeln dragen i år kan få vänta på anslutning till efter årsskiftet, säger Jon Johansson.

Mer läsning

Annons