Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ferm slugast i poker-DM

/

På sista given träffade han par i kungar. Då visste Mårten Ferm att det var klart.
– Det var bara att lura in motståndaren och räkna in segern. Kul att vinna, jag hade inte trott att det skulle gå fullt så bra, säger den nyblivna distriktsmästaren i poker.

Annons

Den gångna helgen deltog Mårten Ferm från Ljusdal poker-DM, som avgjordes via internet. I konkurrens med 80 andra korthajar gjorde han upp om en åtråvärd plats vid borden i SM, som avgörs i slutet av året. Och Ferm satsade rätt hela vägen fram till segern. Vägen till heads-up, då bara två spelare återstår, gick via fem timmar kring pokerborden.

– Jag hade dåligt flyt i början och fick inga bra kort alls. Men efter första halvtimmen började det lossna och sen flöt det på, säger han.

Mårten Ferm blev ganska förvånad då de några av bästa spelarna föll bort redan innan det var dags att slå sig ner vid finalbordet.

– Av de fem som kvar vid finalbordet var det väl två stycken som inte alls visste hur man skulle spela. Ändå hade en av dem ganska tur och lyckades gå hela vägen till heads-up med mig. Då var det inga större svårigheter och jag vann ganska fort.

Intresset för poker tog sin början för tre år sedan, då han och några kompisar fastnade i en tv-sänd tävling.

– Vi började lira tillsammans och satsade en tjuga var. Sen har det växt därifrån.

Halvtidsstudierna i samband med extrajobbet som croupier tar upp en hel del tid och i dagsläget ägnar han runt en timme om dagen till poker på nätet. För två veckor sedan flyttade även han ihop med flickvännen Victoria.

– Det har väl blivit lite mindre poker sen dess, säger han och skrattar.

Prispengarna på drygt 12 000 kronor ska bland annat gå till att expandera pokerspelandet till fler sajter. Men lite annat nöje ska också hinnas med.

– Det blir väl någon trevlig resa med Victoria.

Mer läsning

Annons