Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel på Stenegård kommer att kosta

Det har gjorts fel när det gäller 8-miljonersprojektet på Stenegård i Järvsö och det kommer att kosta kommunen pengar – oavsett vad Tillväxtverket kommer fram till.

Det svaret fick politikerna i kommunstyrelsen på torsdagen.

Annons

Både kommunchefen Nicklas Bremefors och projektkoordinatorn Roland Hamlin fanns på plats för att berätta om turerna kring Stenegårdsprojektets upphandlingar och fakturor och skriftväxlingen med Tillväxtverket som beslutar om beviljade EU-pengar.

Det märktes att det är fotbolls-VM för tillfället i en metafor som Roland Hamlin använde sig av:

– Vi har gjort ett baklängesmål men åstadkommit några framåt också. Stenegård är en stor tillgång som nu utvecklas och där målet är att få anläggningen att bära sina kostnader.

Både Roland Hamlin och Nicklas Bremefors förklarade det svåra med att använda sig av Inköp Gävleborg och organisationens juridiska kunnande på upphandlingsområdet och ändå inte få Tillväxtverkets gillande.

– Men hur det än är har vi nog gjort något fel, sa Nicklas Bremefors.

Det kan bli så mycket som omkring 750 000 kronor i EU- och statliga pengar som projektet förlorar och som kommunen kan tvingas att täcka utöver de beviljade 2 miljonerna som kommunfullmäktige beslutat om.

– Vad som än händer blir det nog tyvärr ett underskott, sa Roland Hamlin när han förklarade på vilken detaljnivå Tillväxtverket granskar frågan.

Mer läsning

Annons