Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre Slotteelever försvårar budgeten

När elevprognosen gick snett och Slottegymnasiet fick 70 färre nybörjare än väntat får politikerna svårt att få ihop budgeten för 2013.

Annons

På torsdagen satt utbildningsnämnden med budgetfrågor större delen av dagen utan att fatta några beslut. Dessa kommer tidigast i september.

Men de fick viktig information om det sjunkande elevunderlaget på Slottegymnasiet i Ljusdal som är en viktig faktor när budgeten ska fastställas.

Problemet är dock att gymnasieekonomin inklusive interkommunal ersättning för elever utifrån som läser i Ljusdal eller Ljusdalselever som flyttat ut inte går att greppa någorlunda säkert före 15 oktober.

Rektor Inga-Lill Öjemark visade hur elevprognosen från i fjol med 252 nybörjare i år gick snett. Utfallet blev i stället 182 elever (avstämt på onsdagen).

– Chockartat, sa Inga-Lill Öjemark om det faktum att endast tre elever går första året på naturvetenskapliga programmet.

När det gäller totala elevantalet på Slottegymnasiet räknade skolledningen i fjol med att ha 628 elever vid årets höstterminsstart. Det blev 54 färre.

Prognosen för nästa år är ett elevtapp på ytterligare 37 elever mycket beroende på att årets nior i Ljusdals kommun är betydligt färre än fjolårets.

Mer läsning

Annons