Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färilasågen i Setras mittfåra

Minus för Setra. Verksamheten koncentreras till Mellansverige.

Annons

Setra Group backade under årets första kvartal. Delårsrapporten för januari-mars 2011 visar ett rörelseresultat på - 48 miljoner kronor. I fjol var motsvarande resultat 15 miljoner kronor.

Tillbakagången förklaras främst med lägre priser på färdigvaror och högre råvarukostnader.

Hur det ser ut mer specifikt för Färilasågen vill inte koncernens vd och chef, Börje Bengtsson, kommentera.

– Nej, jag vill inte det, vi gör inte det för någon enhet utan redovisar per affärsområde. Men man kan säga att Färilasågen inte avviker från den generella trenden i något avseende. Den ligger i mittfåran och skiljer inte ut sig, säger Börje Bengtsson.

Genom att koncentrera verksamheten geografiskt till mellersta Sverige är Setra i färd med att avyttra en del av sina enheter i ytterområdet, och investera i andra.

Färila ingår i det geografiska kärnområde som koncernen koncentrerar sig på men det är inga stora investeringar på gång i Färila nu.

– Nej, vi har fortlöpande gjort lite små investeringar, men det är ingen stor, genomgripande förändring på gång.

I dag finns den tekniska möjligheten att köra två skift i Färila, men Börje Bengtsson har inga besked om huruvida det kan bli aktuellt i framtiden.

– Jag kan inte kommentera nu hur det ser ut, utan vi har den volym vi har under överblickbar tid. Det är ytterst beroende av konjunkturläget, och då tänker jag på hela Europa. Vi bevakar marknaden på daglig basis, säger Börje Bengtsson.

Mer läsning

Annons