Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färilamarknad med nya bodar

/
  • Harry Högberg, Viveka Ståbi och Björn Ståbi kontrollerar så att den nya marknadsboden kommer att hålla för trycket.

Fjolårets jubileumsmarknad i december gick bra. Så Färila fortsätter med luciamarknad på lördag i stället för traditionell skyltsöndag.

Annons

Ett nytt inslag i Färilamarknaden är de fasta marknadsbodar som Färilarådet satt upp på den så kallade Järnhandelsplanen vid avtagsvägen mot Stocksbo och Edsbyn. Ytterligare en bod finns på parkeringen utanför Dahlia.

– Det här blir givetvis ett lyft. Men det handlar inte bara om den här och andra marknader, utan vi hoppas att knallar hyr in sig med jämna mellanrum under året, säger Viveka Ståbi, ordförande i Färilarådet.

Tore Arvidsson, Evert Bohlin, Kjell Haglund, Harry Högberg, Lasse Nordlund och Alvar Wallin är ett gäng pigga Färilapensionärer som i Lasse Herdegårds verkstad i Veckebo förverkligat idén med fasta marknadsbodar.

Luciamarknaden har stolta traditioner. Omkring 200 år tillbaka fanns det en sådan i Färila, men den flyttades sedan till Skästra.

Det är inte bara de nya marknadsbodarna som utgör marknaden, utan det finns knallar med lokala produkter från konsthallen i Lillbyn till Kyrkstallarna plus viss verksamhet även i revylokalen och på skolan.

Mer läsning

Annons