Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färilabo åtalas för flera brott

En Färilabo åtalas för skadegörelse, två fall av ofredande och rattfylleri. Mannen, som är i 50-årsåldern, anklagas bland annat för att ha sparkat och slagit på en bil så att skador för över 20 000 kronor uppstått.

Annons

En februarikväll kommer en man körande på riksväg 83 söderifrån. Mellan infarten till Sjövästa och infarten till Älvstoppet kliver en annan man, den nu åtalade Färilabon, ut i vägen framför bilen. Föraren lyckas undvika en kollision och passerar mannen, men vänder sedan tillbaka. Mannen står då kvar på vägen, och säger att han tänker ta sitt liv.

Bilföraren kontaktar polis, i väntan på att en patrull ska anlända bestämmer han sig för att hålla mannen under uppsikt så att ingen olycka ska inträffa. När mannen börjar gå i riktning mot Stavsäter kör bilföraren i krypfart intill honom. Enligt åtalet sparkar och slår mannen då på bilen så att skador för över 20 000 kronor uppstår.

På något sätt lyckas mannen stanna en annan bil och slänga sig in i baksätet och skrämma dess förare. För det åtalas han för ofredande. Den förste bilföraren kommer till undsättning och får ut mannen ur bilen och håller fast honom till polis anländer. Bilföraren får då ta emot slag av mannen som också sliter i hans kläder. Även det rubriceras som ofredande.

Mannen åtalas även för att ha kört moped i centrala Ljusdal i början av maj under påverkan av alkohol.

Mer läsning

Annons