Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färila simhall behåller sina solarier

Färila simhall är den enda av kommunens anläggningar som i dag erbjuder sol i solarium. Strålsäkerhetsmyndigheten har i ett brev rekommenderat landets kommuner att sluta med solarieverksamhet. Men simhallen behåller sina solarier.

Annons

I Färila simhall finns två solarier där allmänheten har möjlighet att sola. Dessa ägs dock inte av kommunen utan hyrs från ett externt företag.

Möjligheten att sola i solarier har funnits under flera år vid simhallen. Robert Carlberg, driftsansvarig för simhallen, uppger att mellan 400 och 500 solningar har skett per år de senaste åren.

De solarier som nu finns i simhallen är av de allra modernaste snitt och har installerats i samband med att simhallen nyligen renoverats.

– Vi kommer att följa upp den här rekommendationen och se vad som händer. Vi kommer inte idag att ta bort solarier, utan behålla 18-årsgränsen, ha tydliga solareinstruktioner och exponeringsscheman. Sedan får var och en som är myndig ta ansvar för sin egen hälsa om de ska använda solarierna eller avstå, säger Robert Carlberg.

 

Mer läsning

Annons