Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färila IF fick stöd av Emmas galna gala

/
  • Emma Färlin ordnade en gala, och skänkte pengarna för en återuppbyggnad av klubbstugan i Färilaparken.

Den kombinerade klubbstugan och restaurangen på Färilaparken eldhärjades i i fjol. Många Färilabor ställde upp för att göra det möjligt att bygga upp huset igen. En av dem var Emma Färlin, som i ett projektarbete på Slottegymnasiet arrangerade en gala för att samla in pengar till uppbyggnaden.

Annons

– Som projektarbete hade jag funderat över att anordna någon form av gala för att samla in pengar, men vart pengarna skulle gå var inte klart, säger Emma Färlin.

Efter branden på parken kom idén upp att skänka pengarna till dess återuppbyggnad. Emma blev inspirerad av sin äldre syster Anna Näslund, som var en av initiativtagarna till Run for fire, loppet varifrån alla intäkter gick till nybygget.

– Det kändes helt naturligt att skänka pengarna hit, det är både något aktuellt och personligt, säger Emma Färlin.

Arbetet att hitta sponsorer startade i september. Hon ringde runt till totalt 37 olika lokala företag, och endast två tackade nej.

Viktigt var livemusiken och att artisterna skulle ha en koppling till Färila. Under galakvällen bjöds det på livemusik från Tommy Nilsson och co, Törnback Anners och ett hopplock av Shejken Dejken och The Spokes.

De 130 inbjudna och betalande gästerna bjöds förutom på musikunderhållning även på middag, kaffe och kaka.

– Från början trodde jag att det skulle hamna runt 35 000 kronor, men när jag hade räknat ihop pengarna så stod det klart att det hade landat på drygt 43 000 kronor, säger en mycket nöjd Emma Färlin.

ROBERT JONSSON

Mer läsning

Annons