Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färila har skolans största byggbehov

När utbildningsnämnden ska se över sina lokaler ligger både förskola och skola i Färila i topp i prioriteringen.

Annons

På onsdag tar utbildningsnämndens arbetsutskott upp långtidsplanen för lokaler som en gång var en lång lista med 16 punkter men som förändrats rejält.

I den nya prioriteringen vill tillförordnade utbildningschefen Eva Ulin i första hand se till Färila skola och Propellerns förskola i Färila får ordning på lokalproblemen.

När det gäller skolan dras den med trångboddhet sedan Skola 2000-försöket och rektor Elisabeth Franssons lista på förändringar är lång. Propellern, har som tidningen tidigare berättat om, behov av större och mer ändamålsenliga lokaler så att förskolan kan slippa den provisoriska avdelningen i källarlokaler i närheten.

Ombyggnationen av naturbruksprogrammets djurinriktning på Slottegymnasiet i Ljusdal behövs eftersom nuvarande lokaler inte uppfyller Jordbruksverkets krav på en god djurmiljö. I det fallet finns ett ännu inte verkställt beslut från 2010 att bygga om lokalerna för 300 000 kronor.

När det gäller de tre första punkterna som rör Färila och naturbruksprogrammet vid Slottegymnasiet föreslår utbildningsförvaltningen att politikerna begär projektering.

Mer läsning

Annons