Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färila har mycket att erbjuda

/
  • Viveka Ståbi, ordförande för FärilaRådet, bjuder åhörarna på frukt.
  • I Färila skolas nybyggda del hölls på måndagen ett möte för att diskutera turistinformationen i Färila. Marcus Persson och Viveca Ståbi höll i trådarna. 

På måndagskvällen bjöd FärilaRådet in till ett idémöte om turistinformationens framtid i Färila.

Annons

Mötet var ett led i att utveckla turismen i Färila. Såväl allmänheten och lokala företagare var inbjudna och ett tjugotal personer dök upp. Bland annat fanns representanter från Färila IF, OKQ8, ICA supermarket, Albert Viksten-sällskapet, hembygdsföreningen och Närljus närvarande.

Den stora diskussionsfrågan var placeringen av turistinformationen, som sommaren 2015 varit stationerad i Färebyparken i centrala Färila. Parkeringsutrymmet är dock begränsat och en utvärdering av sommarens turistbesök har visat att turistinformationen bör vara mer synlig, inte tillräckligt många turister hittar dit. Själva utformningen på lokalen diskuterades också. Idéer om en större bod eller stuga finns, allt för att göra besöksupplevelsen för turisterna bättre

– Det är roligt att det finns idéer. Sedan är det viktigt att vi inte låter det stanna vid just idéer utan faktiskt agerar också, säger Marcus Persson, som sitter med i kommunens besöksnäringsgrupp. Alla på mötet var överens om att Färila har mycket att erbjuda, inte minst när det gäller fiske och vandringsleder och att dessa aktiviteter bör framhävas mer. Nya broschyrer behöver göras som kan användas året om.          

– Det är viktigt att företagarna och de ideella krafterna kan arbeta tillsammans för att visa vad bygden har att ge. Det är ju väl känt vad Färilaveckan betyder men vi vill visa att det finns fina värden att ta till vara på andra tider av året också, säger Viveka Ståbi, FärilaRådet.

/Sara Staffansdotter Lögdahl

Det här är en läsartext. Hälsingetidningar Nära är en samling av artiklar som våra läsare har skrivit. Skicka in din egen artikel om det som berör nära dig till lasarmaterial@helahalsingland.se

Formulär: Skicka in din egen artikel.

Läs mer: Chefredaktören: "Nu bjuder vi in våra läsare i den lokala publiceringen: Dags att låta läsarna synas."

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons