Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färila får cykelpark

/
  • En blivande cykelpark i mindre format. Stenar och högar med massor ska forslas bort eller omformas och ge Färila en ny attraktion när lekplatsen på Kårgårdsvägen.

Länge har barnen i Färila kört med sina cyklar på de högar som kommunen har lagt på sin mark vid Kårgårdsvägen. Men nu ska det bli ordning och reda med en riktig bana.

Annons

På fredag kväll bjuds barn och ungdomar in till nya fritidsgården vid skolan (f d Hofréus) för ett möte med Färilarådet och kommunen om den planerade cykelparken.

– Vi vill höra med de unga i byn hur de vill ha det innan vi gör något, säger kommunens gatu- och parkchef Emma Nordebo Snygg om planerna på en cykelpark där en lekpark nyligen rustats för miljonbelopp på andra sidan om Kårgårdsvägen.

Det är Färilarådet som i samarbete med kommunens gatu- och parkenhet har tagit initiativet till det som nu ska bli en cykelpark.

– Vi såg hur barnen körde omkring på de massor som kommunen lagt upp och diskuterade det sedan i rådet, säger Roy Nilsson, Färilarådets sekreterare.

Ljusdals kommun har fått in ett medgivande till cykelparken från de fastighetsägare som har sina hus närmast den kommunala tomt som är aktuell i sammanhanget.

En närboende berättar om hur barn en längre tid cyklat och över de högar som kommunen haft på platsen och att det emellanåt sett riktigt farligt ut med branta, stupande hinder.

Men nu ska det alltså bli ordning och reda med kommunen som ska ordna "riktiga" cykelhinder för lite äventyrlig körning.

– Vi ska ta vara på massor som redan finns där och i övrigt se till att den blir en liten cykelpark. Längs kanterna planeras gräsytor och eventuellt ska det planteras träd där också, säger Emma Nordebo Snygg.

Det är inte klart om cykelparken hinner bli klar innan vintern sätter stopp för sådana arbeten.

Mer läsning

Annons