Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsestraff för grov misshandel

Efter ett knivbråk mellan flera män i centrala Ljusdal tidigare i sommar döms en av männen till fängelse för grov misshandel. Den åtalade förnekar dock gärningen.

Annons

Det hela började med att fyra män samlades och drack öl i en lägenhet i Ljusdal. Efter en stund började två av männen, den som bodde i lägenheten samt en av de som var på besök, att bråka. Då hade redan en av männen lämnat lägenheten. I köket, där männen satt samlade, slogs ett glas och en tallrik sönder, ett bord vältes också. Lägenhetsinnehavaren skar sig på glassplittret och gick in i badrummet för att skölja av sig när den besökande mannen han bråkade med kom in i badrummet och stack en kniv i bröstkorgen på honom. Personerna i lägenheten hjälpte till att avvärja bråket. Den åtalade uppger att han inte minns så mycket efter att bråket eskalerat i köket.

Av domen framkommer ingen egentlig anledning varför bråket startat. Den åtalade finns i belastningsregistret sedan tidigare och utöver fängelsestraff på ett år och sex månader döms den åtalade att betala skadestånd för kränkning, sveda och värk och en summa till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons