Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för stekpannerånare

Mannen angrep tre personer i Ljusdal. Nu döms han till fängelse i ett och ett halvt år.

Annons

Den 25-årige mannen har pekats ut som gärningsman i flera allvarliga brott. Själv hade han andra versioner, hävdade att han blivit felaktigt utpekad eller inte mindes vad som hänt.

Men Hudiksvalls tingsrätt tror inte på 25-åringen. Nu döms han för rån, olaga hot, övergrepp i rättssak, misshandel, stöld och ringa narkotikabrott. Han döms till ett och ett halvt års fängelse.

Under rättegången i förra veckan berättade tre personer om hur händelserna i somras hade påverkat deras liv. En ung kille som misshandlades och rånades i sin bostad i juli, flyttade strax därefter från Ljusdal och lämnade sitt arbete.

Han mådde psykiskt dåligt efter misshandeln, då 25-åringen knivhögg honom i ansiktet, slog honom i huvudet och på armen med en lätt stekpanna och sparkade honom. 25-åringen tog också pengar, hans dator och datortillbehör.

Under rättegången ifrågasatte försvarsadvokaten om stekpannan verkligen blivit bucklig av slagen. Tingsrätten slår nu fast att det visst kan ha gått till så, eftersom stekpannan är lätt och av tunt material.

25-åringen var också åtalad för rån efter att ha attackerat en kvinna på Hotellgatan och misshandlat henne tills han fick hennes cigarettpaket. Mannen döms i det fallet för misshandel och stöld i stället, eftersom rätten anser att våldet inte ledde till några mer påtagliga fysiska skador, att brottet var en stundens ingivelse och att cigarettpaketet har ett litet värde.

25-åringen döms också för att ha stormat in i en bostad och knivhotat en okänd man. Han ska dessutom betala ett skadestånd på totalt nära 41 300 kronor till de drabbade personerna, varav nära 27 000 kronor till den unge man som rånades i sitt hem och misshandlades med stekpannan. Domen kan överklagas till hovrätten senast den 30 september.

Mer läsning

Annons