Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för sporthäleri

Det är inte bevisat vem som gjorde inbrott hos Sportringen i Ljusdal. Två som hade stöldgods hos sig döms i stället för häleri.

Annons

I början av mars stals varor för minst 400 000 kronor från Sportringen i Ljusdal. Två Ljusdalsmän åtalades, men ingen av dem döms för själva inbrottet.

Hudiksvalls tingsrätt konstaterar att det inte finns bevis för att de utförde inbrottet eller tog sakerna från butikens lagerlokal. Däremot har båda erkänt att de haft med stöldgodset att göra. De döms nu för häleri av normalgraden.

Båda berättade under rättegången att de förvarade sakerna åt andra. Den ena, en man i 45-årsåldern, sa att han lånat ut sin bostad till två kriminella. När han insåg att de förvarade stulna saker hos honom, fick han panik. Han ska då ha lastat in grejer i bilen och kört iväg.

Han mötte en polisbil och gasade på till 180 kilometer i timmen för att komma undan. Mannen slängde ut en del saker som senare hittades i en snövall i Ede. När han greps på riksväg 84 i Ljusdal var han drogpåverkad och hade kvar en del av stöldgodset i bilen. I hans stuga och i ett uthus fanns också stulen utrustning för stora värden. Han döms till fem månaders fängelse för häleri, grov olovlig körning, rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Den andra åtalade, en man i 20-årsåldern, döms till två månaders fängelse för häleri och en del andra brott.

Mer läsning

Annons