Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för sex med 14-åring

Sex månaders fängelse blir domen för den yngling i övre tonåren som hade sex med en 14-årig flicka i Ljusdal.

Annons

Samlaget var visserligen frivilligt även från flickans sida, men genomfördes i en situation som betraktas som försvårande för ynglingen:

De två kände varandra ytligt sedan tidigare, men en dag tidigt i våras mådde hon dåligt och hade tagit tabletter som hon fått. Hon ringde då ynglingen och bad om hjälp. Han hämtade henne och tog henne till en lägenhet i Ljusdal, där också två andra personer befann sig. Där fick hon alkohol och somnade.

Nästa dag hade ynglingen tagit hennes mobiltelefon. Under dagen hade han kontakt med flickans föräldrar. Han vägrade tala om var hon fanns, trots att de flera gånger under dagen vädjade till honom att komma hem med henne.

Istället drack de mer alkohol och sent på kvällen hade de samlag.

Tingsrätten bedömer att det inte fanns några tvivel om att ynglingen kände till hennes ålder och att han därför ska ställas till ansvar. Men eftersom samlaget trots allt var frivilligt väljer rätten att inte döma för våldtäkt utan för sexuellt utnyttjande av barn. Påföljden borde bli nio månaders fängelse, men sätts ner till sex med tanke på hans låga ålder.

Mer läsning

Annons