Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för hot och knarkbrott

En 51-årig Ljusdalsbo har av Hudiksvalls tingsrätt dömts till tio månaders fängelse. Olaga hot, narkotikabrott och förberedelse till hembränning av sprit är tre orsaker till straffet.

Annons

Tingsrätten har också dömt en något äldre Ljusdalsbo till 140 dagsböter om 50 kronor för ringa narkotikabrott.

I november i fjol fann polisen nära 67 gram amfetamin hemma hos 51-åringen. Vid den tiden ertappades han också med drygt 4 gram cannabisharts.

Polisen tog också i beslag en hembränningsapparat vilket gör att domen innehåller förberedelse till olovlig befattning med sprit. 51-åringen nekar till att det var avsikten men rätten anser att en analys av mäsk visar annat.

Olaga hot och övergrepp i rättssak är två andra punkter som 51-åringen fälls för då han uttryckt dödshot mot en man som han också hotat eftersom denne vittnat vid en tidigare rättegång.

Slutligen vägs en skadegörelse in i domen.

51-åringen ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till den man som han hotat.

Tingsrätten skriver i sin dom att straffet blir så långt som tio månaders fängelse bland annat för att 51-åringen återfallit i brott.

51-åringens ohälsa ska, enligt tingsrätten, inte vara något hinder för att avtjäna ett fängelsestraff. Rätten skriver att han i sitt sjukdomstillstånd suttit i fängelse två gånger.

Mer läsning

Annons