Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjecentrum ger inte upp

/
  • Marianne Almeflo och Sandra Bolander kom till Familjecentrums familjekafékväll för att diskutera under rubriken

Vårens tre familjekafékvällar på Familjecentrum i Ljusdal har totalt lockat elva besökare. Men arrangörerna ger inte upp. Det blir troligtvis en fortsättning till hösten – om än i modifierad form.

Annons

Inte heller den sista av de tre kafékvällar som ordnats på Familjecentrum under våren drog särskilt många deltagare. Två personer kom till träffen i öppna förskolans lokaler på onsdagen.

– Det här var ett försök. Det tar ett tag innan nya former har hittat hem, säger May Bergström, samordnare på Familjecentrum.

Rubrikerna på kafékvällarna har varit "Barns behov av beröring, spädbarns- och taktilmassage", "Att vara förälder, jobbigt jobbigt men härligt härligt" och "Barns behov av nära relationer". Det tillfälle som lockat flest deltagare var det andra, då åtta personer samlades kring fikaborden.

– Jag tror att det var många som kände igen sig i den rubriken. Det är ju precis så det är att vara förälder, jobbigt jobbigt men härligt härligt. Och det ligger i vår uppgift att se till att det blir mer härligt härligt, säger May Bergström.

Familjekafékvällarna ska nu utvärderas och personalen på Familjecentrum kommer att prata om hur arbetet kan gå vidare till hösten.

– Det mest troliga är att det blir en fortsättning, men vi måste kanske göra en del förändringar, säger May Bergström.

Mer läsning

Annons