Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket kritiserar kommunledningen efter att socialchefen sparkats

Nu kritiserar även facket behandlingen av socialchefen Marita Wikström. Men kommunchefen menar att inget formellt fel har begåtts.

Annons

Det var i onsdags förra veckan som Ljusdals kommunchef Claes Rydberg, kommunalrådet Lasse Molin (M) och omsorgsnämndens ordförande Helena Brink (C) kallade till presskonferens och meddelade att Marita Wikström fick sparken från sin tjänst som socialchef.

Kommunledningen har efter det fått kritik för hur situationen har hanterats, och nu reagerar även facket.

– Som vi ser det finns det ingen som helst saklig grund för det sätt som arbetsgivaren har agerat. Behandlingen av Marita Wikström och det här ärendet är under all kritik, säger Olle Björk, den lokala fackliga företrädaren på Ledarna.

Helena Brink menade i en tidigare intervju att hanteringen har skötts enligt skolboken. Något Olle Björk inte håller med om.

– Vi menar att agerandet inte har följt gängse praxis. Nu kommer vi fackligt att agera, det här accepterar vi inte.

Under måndagen slöt en representant från Ledarna centralt upp för att representanterna skulle planera fackets kommande agerande.

– Sedan är vi kallade till en förhandling med arbetsgivaren. Först då får vi väl höra arbetsgivarens förklaring på varför man har agerat på det här sättet.

Olle Björk själv känner mest obehag inför den uppkomna situationen och oroar sig över vad den kommer att innebära för framtida chefsrekryteringar.

– Det jäser i leden och finns en stor oro och olust bland de anställda i kommunen. Är det de här principerna som ska gälla i personalfrågor så är det väldigt olyckligt. Sådana här fall gör det inte lättare att rekrytera.

Men enligt kommunchefen Claes Rydberg har arbetsgivaren följt den överenskommelse som fanns med Marita.

– Det som är väldigt viktigt att förstå i det här sammanhanget är att Marita har en grundanställning i kommunen. Den har hon kvar. Kommunen har enbart sagt upp hennes treåriga förordnande som förvaltningschef.

Det finns enligt Claes Rydberg en formulering som säger att kommunen kan säga upp Marita Wikströms avtal ensidigt och utan uppsägningstid.

– Det enda som har hänt är att vi har använt oss av punkten 6 i det avtalet. Det är inget formellt som vi har brutit mot. Det är viktiga fakta att få fram.

Enligt det avtal som nu har sagts upp har Marita oförändrade villkor under den kvarvarande tiden.

– Det innebär att Marita Wikström har samma lön under hela kontraktets tid, det vill säga 1,5 år till.

Kunde man inte bara säga upp avtalet och hitta en annan lösning i stället för att kalla till presskonferens och säga att Marita inte har ert förtroende längre?

– Ja, det kunde man också ha gjort. Men nu blev det så här.

Står det i kontraktet att man måste lämna något speciellt skäl till uppsägningen?

– Nej, ingen uppsägningstid och inget skäl.

För tillfället är Marita Wikström arbetsbefriad. Vad som händer framöver återstår att se.

– Arbetsbefrielsen gäller nu inledningsvis. Sedan funderar jag på lämpliga och värdiga sysselsättningar.

Mer läsning

Annons