Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facebook används flitigt av gävleborgarna

/
  • Gert Andersen arbetar på Teleperformance i Ljusdal. Han är själv inte mycket för Facebook.– Jag är så pass gammal att jag hellre håller kontakten med vännerna via telefonen, säger han.

Cirka 28 procent av invånarna i länet uppger att de besöker Facebook minst en gång i veckan. Det placerar hälsingarna runt genomsnittet. På Teleporformance i Ljusdal är facebook numera förbjudet.

Annons

I en färsk undersökning av SIFO hamnar invånarna i gävleborgarna på nionde plats av alla län i Sverige när det kommer till hur ofta de använder Facebook. På frågan hur ofta de använder siten svarar 28,1 procent att de gör det minst en gång i veckan.

På callcenter-företaget Teleperformance i Ljusdal får de anställda inte använda Facebook på arbetstid. Sedan någon månad tillbaka är sidan omöjlig att nå från de anställdas datorer. Gert Andersen arbetar med teknisk support på företaget. Han har själv aldrig haft ett Facebook-konto och tycker det är bra att företaget har infört förbud på jobbet.

– Ingen är sur över det här. Vi ska använda datorerna till jobbet. Men jag hade en kollega som var på facebook i mobilen i dag.

Trots att han inte använder Facebook kan han se nyttan med det. Gert flyttade från Danmark för nio år sedan. Att folk använder sidan för att hålla kontakt med familj och vänner har han därför förståelse för.

– Då finns det en poäng. Men när folk ska berätta vad de åt till frukost då går för långt.

Mer läsning

Annons