Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extract - Ljusdals dansband

/
  • Jörgen Ohlzon, Lasse Norin, Jörgen Åberg (sittande), Peo Eriksson och Micke Ohlsson utgör bandet Extract. I maj kommer de tävla om att bli utsedd till Hälsinglands bästa dansband.

Det är Extract som ska representera Ljusdal när Hälsinglands bästa dansband ska utses i tävlingen som heter just Hälsinglands Dansband.
– Det känns jättekul. Vi har inga ambitioner att vinna, vi är ett hobbyband, men man vet aldrig, säger Jörgen Åberg, som står för trummor och sång i bandet.

Annons

Finalen av Hälsinglands Dansband hålls i Söderhamn i samband med Flygdagarna i slutet av maj. Från Ljusdal kommer bandet Extract att vara med i tävlingen.

Extract anmälde sig till tävlingen i sista sekund. Mest för att det vore en kul grej att vara med på, berättar Jörgen Åberg, och när de blev utvalda kom det lite som en överraskning.

– Jo visst blev vi överraskade men det känns jättekul att vi ska vara med, säger Jörgen Åberg.

Bandet har funnits sedan 1988 och haft ett flertal olika medlemmar under årens gång. Nu är det fem män som utgör Extract sedan en tid tillbaka: Jörgen Ohlzon, Lasse Norin, Jörgen Åberg, Peo Eriksson och Micke Ohlsson. Bandet lirar covers av olika slag från 1960-talet fram till i dag. Nästa steg för bandmedlemmarna är att komma överens om vilka låtar de ska uppträda med på tävlingen.

Mer läsning

Annons