Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exte anställer tre

De dåliga tiderna har vänt för Exte i Färila. Företaget anställer och vd:n Lennart Wallström tror på tillväxt.

Annons

Ökande orderingång gör att Exte anställer personal. Det rör sig om tre tjänster i dagsläget men fler i framtiden, tror företagets vd Lennart Wallström.

– Ja, det tror jag sannolikt. Svårigheten är att säga när det kommer. Dels ska vi ta igen det vi tappat under lågkonjunkturen, sedan ska vi fortsätta växa, säger han.

Liksom många andra företag har Exte varit drabbade av lågkonjunkturen. Sammanlagt fick 25 anställda gå under förra året.

Sedan i våras har företaget dock sett en långsam ökning i orderingången. Nio av de som sades upp under lågkonjunkturen har redan återanställts.

– Det har varit segt men det går åt rätt håll. Vi förväntar oss att det ska fortsätta i den här vägen, säger Lennart Wallström.

En försäljningschef, en servicetekniker och en produktionstekniker är tjänsterna som företaget annonserar ut nu.

– När det gäller säljchefen så behöver vi stärka upp den gruppen, som ett led i ambitionen att vi ska fortsätta växa. Och det är på exportsidan som vi ska göra det, med ökade volymer. På den svenska marknaden är vi starka och den ska vi vårda så att vi fortsätter vara starka, säger Lennart Wallström.

Exte tillverkar timmerbankar och spännare för virkestransporter på väg och järnväg. I dag jobbar cirka 60 personer på företaget.

Mer läsning

Annons