Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expressbussar väljermatstopp i Ljusdal

Järnvägs tog hem stort uppdrag

Annons

Från och med den 9 januari nästa år kommer Härjedalingens expressbussar att göra ett matstopp i Ljusdal och det är Järnvägshotellet som tagit hem uppdraget. Stoppet i Ljusdal blir 45 minuter långt och bussarna kommer att stå parkerade i anslutning till restaurangen.

– Det här känns jättekul, och det innebär många extra matportioner per vecka. En sportlovsvecka kanske man hamnar på 2 000 extra portioner, medan en normal vecka gissningsvis ligger på 400-500 portioner, berättar Håkan Carblom, som äger och driver Järnvägshotellet i Ljusdal.

Per vecka handlar det om sex norrgående turer samt lika många södergående som kommer att stanna till i Ljusdal för att äta.

– Vi har tittat på lite olika rastplatser och Tönnebro är för nära Stockholm, därför föll valet på Ljusdal och här har vi hittat en väldigt bra samarbetspartner i Håkan. För Ljusdals del kompletterar vi även upp med ytterligare sex direktbussar i vardera riktningen till och från Stockholm. Det blir även utökad helgtrafik till och från Östersund, säger Robert Mohlin, vd för Härjedalingen.

Mer läsning

Annons