Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expertstöd för kritik mot kommunredovisning

Det finns anledning för Ljusdals kommun att se över principerna för hur nedskrivningar av tillgångar görs.

Annons

Det konstateras efter torsdagens besök av Anders Haglund från Öhrlings Pricewaterhouse Coopers AB, Pwc, som är ordförande i expertgruppen i Rådet för Kommunal Redovisning.

Haglund gästade Ljusdals kommun med anledning av att politikerna Bodil Eriksson (FP), Ingalill Fahlström (MP), Leif Hansen och Jonny Mill, båda (SRD), begärt en sådan expertträff efter den heta debatten kring kommunens nedskrivningar från och med 2009.

Bodil Eriksson anser att mötet klargjorde en hel del, bland annat att den föreslagna nedskrivningen på 10 miljoner kronor när det gäller Stenegård i Järvsö inte kan komma ifråga så länge kommunen har huvudansvaret.

– Men situationen är absurd. Kommunens revision anlitar kolleger till Haglund för stora pengar och så får vi här höra att de haft fel. Jag överväger att kräva att kommunen byter konsultföretag, säger Bodil Eriksson efter mötet.

Principen för nedskrivningar och återföring av dessa lär diskuteras när kommunens delårsbokslut diskuteras i kommunfullmäktige på måndag.

Mer läsning

Annons