Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett Lyft för arbetslösa

/

Fram till årsskiftet kan så många som 300 personer få prova på olika sysslor såväl inom kommunala förvaltningar och ideella föreningar som inom det privata näringslivet. Det är ett led i projektet Lyft, där Arbetsförmedlingen och Ljusdals kommun slutit avtal för att ge sysselsättning åt arbetslösa.

Annons

Lyft startade i maj och har nu på allvar kommit igång. För närvarande har ett 70-tal personer fått sysselsättning. Ett arbetslag sysselsätts med siktröjning på kommunal mark längs riksväg 84 mellan Korskrogen och Bränta. Flera personer får sysselsättning hos ideella föreningar med egna anläggningar för att bistå med viss service. Via praktiksamordnare på Utvecklingscentrum har praktikplatser plockats fram i det privata näringslivet.

Fram till årsskiftet betalar arbetsförmedlingen 120 000 kronor per månad till kommunen för att kunna genomföra projektet. Därutöver utgår ett bidrag till två handledare

De som får sysselsättning via projektet kommer att delta i tre till sex månader. Därefter kommer en ny grupp arbetslösa att erbjudas sysselsättning under en period. Totalt hoppas man under året kunna erbjuda sysselsättning till 300 personer.

Mer läsning

Annons