Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hus för alla är nummer ett

/
  • Ungdomarna Frida Karlsson och Sofie Björk pratar framtidsfrågor med politikerna Erik Nygren (M), Christina Embretsen (S) och Maj-Britt Tönners (C).

Det är viktigast med ett allaktivitetshus, helst på Östernäs.

När Ljusdals ungdomsråd och kommunpolitiker träffades på tisdagen innebar det att en aktuell byggfråga fick en rejäl skjuts framåt.

– Det kan komma ett inriktningsbeslut före valet, säger kommunalrådet Marit Holmstrand (S).

Annons

Ett allaktivitetshus, gärna med fritidsgård, har länge funnits på utredningsstadiet och politikerna har sagt att ungdomarnas ord väger tungt i den frågan.

När ungdomarna och politikerna fick rösta om de mest angelägna frågorna att bygga ett handlingsprogram på var det allaktivitetshuset som fick flest röster.

Enligt kommunchefen Nicklas Bremefors är ett allaktivitetshus i det som varit plåtförrådet på Östernäs en förutsättning för att kommunen hyra in sig i det bygge som förutom nämnda lokaler ska rymma bandy- och evenemangshall.

– Det här får processas vidare och vi måste också hitta en lösning med tanke på budgetläget 2011, säger Nicklas Bremefors.

– Ett inriktningsbeslut när det gäller allaktivitetshuset behöver nog inte dröja alltför länge, säger Marit Holmstrand och håller öppet för beslut före valet.

Mer läsning

Annons