Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Etanol i högre pumpar

/
  • – Pumparna ser ut så här nu, säger Micke Roxström, som reser landet runt och monterar bränslepumpar för Bensinmontages räkning. Tumstocken visar att handtagen sitter 110 centimeter ovanför marken.

Nya bränslepumpar är svårtillgängliga för handikappade, påpekar Ljusdals handikappråd i en skrivelse.

Annons

Rullstolsburna och kortväxta får svårt att nå upp till nya bränslepumpar med etanol. Det har Ljusdals kommuns handikappråd uppmärksammat i en skrivelse till OKQ8.

– Det här är ju jätteallvarligt, speciellt ett år som 2010 när vårt samhälle i hela landet ska vara tillgängligt för alla, säger Helena Brink, ordförande för Handikapprådet i Ljusdals kommun.

Torsten Wiberg är stationschef vid OKQ8 i Ljusdal, som installerar två nya bränslepumpar den här veckan. Han tror inte att det behöver blir några stora bekymmer med tillgängligheten.

– Vi kommer att behålla en gammal pump, så det ska inte vara något problem för dem som tankar vanlig 95 oktan. Om de vill tanka etanol och det är för högt måste de be om hjälp och det är ju inget problem, det heller. Vi säger aldrig ifrån om det är någon som vill ha hjälp att tanka, menar Torsten Wiberg.

Svårt blir det däremot för den rullstolsburne som behöver tanka etanol på kvällen när stationen inte är bemannad.

– Det låter jättetrevligt att de kan hjälpa till men som självständig människa och individ vill man kunna tanka själv, även etanol, säger Helena Brink.

Mer läsning

Annons