Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entreprenörskap i skolan

/
  • 37 pedagoger från förskola till högstadium och fritids i Färila har genomfört högskolekursen i entreprenörskap i skolan.

En högskolekurs i entreprenörskap i skolan har gett Färila skola 37 entreprenörer. Det betyder att så gott som samtliga pedagoger inom förskola till högstadium och fritids i Färila har genomfört högskolekursen

Annons

Kursen har som mål att hitta metoder för att göra elever mer delaktiga och få ett ökat inflytande i skolan, att visa att elever kan, vill och vågar.

Under det förra läsåret samlades gruppen några eftermiddagstimmar en gång i månaden för att genomföras kursen. Vid vissa träffar var lärare från högskolan i Gävle med.

Förutom föreläsningar har de 37 pedagogerna arbetat med en rad projekt som ska stärka elevinflytandet och föräldramedverkan i skolan. Det ordnades rockkonsert, det byggdes bås till isbanan, några engagerade sig i tävlingen Finn upp och andra ledde läsgrupper på högstadiet. Det senare visade sig bli ett rejält lyft för pojkarna, som blev mer aktiva läsare.

Et projekt som speciellt uppmärksammats gällde elevledda utvecklingssamtal. Utgångspunkten var att kunna skapa samtal som engagerar och som kunde göra barn och föräldrar mer aktiva och deltagande.

 

Mer läsning

Annons