Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entréförslag sparas till framtiden

Värdefulla tankar i medborgarförslaget om en förnyelse av förvaltningshusets entré. Men för dyrt att realisera menade kommunfullmäktige som avslog förslaget.

Annons

Förvaltningshuset är en knutpunkt där många människor dagligen möts, något som man skulle kunna göra mycket mera av om ytorna på entréplanet disponerades om och förändrades menar Karin Hultman från Ljusdal. Under måndagens kommunfullmäktige presenterade hon det medborgarförslag på förändringar som hon tillsammans med en grupp på åtta kvinnor arbetat fram.

– Förslaget är tekniskt möjligt men kostsamt. Vid en snabb beräkning hamnar man på 4 till 4,5 miljoner kronor. Utifrån den ekonomiska situationen som vi har i dagsläget är det svårt att prioritera en sådan investering även om det skulle innebära ett lyft för byggnaden, säger Roland Bäckman (S), som yrkade bifall till förslaget såtillvida att tankarna i förslaget tas med i framtida diskussioner om utformning och utrustning av Ljusdalssalen. Ett förslag som också vann flest röster i en votering.

Mer läsning

Annons