Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Energifylld releasekonsert på hemmaplan av Trickbag

/
  • Fullt på dansgolvet när Trickbag bjöd in till releasefest på Träteatern.
  • Anders Levèn, Per Norin, Tommy Moberg och Lars Näsman.
  • Basisten Lars Näsman spelade de nya låtarna med passion.

Det bjöds på rejält sväng på Träteatern i Järvsö när bandet Trickbag höll releasefest på lördagskvällen.

Annons

Kvällen inleddes med mat och dryck samt mingel och det var många som tog tillfället i akt att njuta av lite förtäring innan konserten.

Trickbag släpper nu sitt sjätte album Candyville och i helgen har de haft en liten releaseturné som började i Gävle på fredagen och avslutades i Stockholm på söndagskvällen.

Träteatern var så gott som fullsatt när Trickbag äntrade scenen och det bjöds på två set av energifylld och svängig blues, rythm & blues, rock n roll och swing. Stommen i bandet består av Tommy Moberg på sång och percussion, Lars Näsman på bas och körsång samt Per Norin på trummor. De båda sistnämnda kommer från Järvsö. I övrigt ingår gitarristen Tomi Leino från Finland samt engelsmannen Stewe Weston på munspel. Både Tomi och Stewe var tyvärr förhindrade att delta och ersattes med den äran av gitarrfantomen Anders Levén samt munspelaren Stefan Dafgård från Göteborg. Bakom pianot denna kväll återfanns Fredrik Von Werder.

Det är fullt tryck från början till slut, en kväll med Trickbag bjuder på allt från tung Chicagoblues till svängig rock n roll. Det är en skön bladning av både nytt och gammalt material som spelas.

Från nya skivan fick vi bland annat höra den skönt gungade You mystifies me, en komposition signerad Tommy Moberg och James Harman, samt Stefan Dafgård-komponerade låten Saturday. Stewe Westons You should have listened to your mother doftar Bo Diddly lång väg.

I andra set plockades bänkar och stolar bort och golvet fylldes av danssugen publik. Trickbag fortsatte att leverera och Anders Levèn bjöd på briljant uppvisning i ett instrumentalt nummer. Stefan Dafgård visar sina framfötter i bland annat Sony Boy Williamsons Eyesight to the blind.

Titelspåret från nya skivan Candyville är en grym rock n roll-rökare som får publiken att bli vild. Tommy Moberg är en karismatisk sångare och showman ända ut i fingerspetsarna och med skämtsamt mellansnack och glimten i ögat fångar han publiken och behåller den i sitt grepp hela konserten. Lars Näsman och Per Norin bildar en tight rytmsektion bakom honom.

Kvällen avslutas med några ytterligare snabba låtar. Med So long goodbye och House party tonight tackade Trickbag för sig och vi vandrade hemåt, lyckliga i den på Stenegården så vackert upplysta augustikvällen.

Text & foto

Mats Norin

Mer läsning

Annons