Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vecka för öppenhet och tillväxt

/
  • Några av deltagarna i Ljusdals Power Week har redan påbörjat kraftsamlingen inför arrangemanget i april. Från vänster: Tomas Wickman, ELON, Oscar Jonsson, Norrsvedja fastigheter och LBK, Katarina Svender, Östernäs affärsfastigheter, Evelina Envall, Ljusdal i Centrum, Mostafa Touil , VIF, Anita Bodin, Studiefrämjandet, Rose Marie Herrman och Tomas Skogstjärn, Framtidsveckan och Omställning Ljusdal och Kee Bergman, strategisk ledare.

Den 16 till 21 april äger Ljusdals Power week rum, en vecka fylld med olika aktiviteter som alla kommer att präglas av öppenhet och tillväxt.

Annons

– Syftet är att vi ska visa att vi kan göra något tillsammans. Vi vill verka för en öppen och orädd mentalitet där vi lär av varandra och skapar utveckling, säger Kee Bergman, strategisk ledare för pilotprojektet för nyanländas yrkesidentitet. Ett projekt som ägs av arbetsförmedlingen i samarbete med Vänskap- och integrationsföreningen, VIF, vilka arrangerar veckan i samarbete med Ljusdal i Centrum.

I början av veckan står skolan i fokus och skolklasser kommer att bjudas in till Solhuset där de ska få träna på olika framtidsscenarier.

Onsdagen är en mångfaldsdag där bland annat arbetsförmedlingen och företag kommer att delta och svara på frågor.

Det kommer även att visas filmer från Libanon, Afghanistan och Burma på Riobiografen. Från onsdag och till och med fredag serveras en internationell buffé på Solhuset.

Under torsdagen ligger tonvikten på entreprenörskap.

– Jag vill förmedla framtidstänket, hur vi ska jobba för framtiden. Och fokus ska ligga på att de anställda ska få ta del av det här synsättet, säger Evelina Envall, Ljusdal i Centrum.

Fredagen är arbetsförmedlingens dag och då kommer också beslutsfattare att bjudas in.

Lördagen vigs åt Studiefrämjandet och deras medlemsorganisationer som intar Postplan. Under veckan kommer butikerna i Ljusdal också att ha erbjudanden kopplade till temat. På söndagen infaller vad man kan kalla en bonusdag i Power week-arrangemanget på hembygdsgården, också då med Studiefrämjandet, men även Omställningsgruppen Ljusdal, Framtidsveckan och Civilförsvarsförbundet som arrangörer.

Mer läsning

Annons