Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En god jul i Ljusdals centrum

/
  • Alla hjälps åt med julaktiviteterna i centrum, berättar längst bak från vänster Roger Walter, Lilian Hjorth, Birgitta Backman, Evelina Envall och Maggan Wennberg, längst fram från vänster Anna-Lena Furuström, Ulrica Josefsson, Anna Mårtens Björk och Sofia Wennberg.

Aktiviteter varje helg fram till jul blir det i år i Ljusdal, när Ljusdal i centrum jobbar ihop med kvinnojouren och frivilligcentralen.

Annons

– Vi samordnar aktiviteter så att det blir en god jul för alla, sa Evelina Envall, centrumledare.

Till helgen, andra advent, blir det shoppa loss i affärerna, där de har klipp och erbjudanden både på lördag och söndag.

Tredje advent är det fokus på barn. På lördagen med frivilligåkning på IP. På söndag blir det barntivoli med karuseller på Postplan, dit också tomten kommer. Kommunbiblioteket omvandlas till barnens julbibliotek och där spelar bibliotekspersonalen själv upp teatern "Vart tog alla julklapparna vägen"?

Mellan föreställningarna bjuds på julsagor och pepparkakor.

För de äldre, som är 80 år och över, ordnar Lilian Hjorths sygäng julbord med underhållning på hembygdsgården.

Fjärde advent är vikt åt julmusik och sång. Estetiska programmet från Slottegymnasiet underhåller i Centrumhuset och Karins julkör sjunger där och ute på stan. Finalen kommer på Postplan där Celine Estassy och PO Andersson bjuder på julshow med sång och musik.

På julafton, slutligen, ordnar frivilligcentralen alternativ jul på Koppargården.

– Alla ensamma är välkomna, oavsett ålder. Anmälningar vill vi ha en vecka före, sa Roger Walter från frivilligcentralen.

Mer läsning

Annons