Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elva kommunala lekplatser tas bort

/
  • Elva lekplatser plockas bort i kommunen. Tre av dem ligger i Kläppa/Ämbarbo, där är tanken att en helt ny lekplats ska anläggas på den här ytan vid Torsvägen.

Av de 23 lekplatser som Ljusdals kommun just nu har ansvar för kommer elva att tas bort. Det visar den lekplatsutredning som i dagarna ställs ut i samtliga kommundelar.

Annons

Anledningen till den drastiska neddragningen är att lekplatserna måste uppfylla krav på handikappanpassning och tillgänglighet, och gata-/parkenheten förväntas åstadkomma detta inom befintlig budget. Valet blir därför att satsa mer på färre lekplatser.

De lekplatser som blir kvar ska renoveras allt eftersom med start redan under 2011, och var och en ska få teman, till exempel trädgård, musik, båtar, sagor, bakverk, tåg, fiske med mera.

I Kläppa/Ämbarbo blir det en mer genomgripande förändring där tre befintliga lekplatser tas bort. De ligger på Krukmakarvägen, Börsvägen samt Sköldvägen och är enligt utredningen ganska slitna. De ska i stället ersättas av en ny lekplats på Torsvägen.

Centralt i Ljusdal ska en skatepark anläggas på grönområdet vid Tuppz bilar, på Södra järnvägsgatan.

Mer läsning

Annons