Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin skänker smycken för att hjälpa de drabbade

/
  • Elin Samskog tillverkar smycken som går att använda både som armband och halsband. På ett färgat sidenband fäster hon en metallbricka där kunden får sitt eget ord ingraverat.

Elin Samskog kände att hennes egna pengar inte räckte till när hon ville hjälpa människorna på flykt. I stället bestämde hon sig för att tillverka smycken där pengarna går direkt till en välgörenhetsorganisation.

Annons

Elin Samskog i Järvsö blev bestört när hon i media möttes av bilderna från flyktingkatastrofen vid Medelhavet.

– Folk ser verkligen hur fruktansvärt det är, det är nog det som gör att man vill hjälpa.

Sedan fem år tillbaka tillverkar Elin Samskog smycken. När hon kände att hennes egna pengar inte räckte till för att hjälpa kom hon på idén att kombinera intresset för smyckestillverkning med välgörenhet.

– Jag har inte pengarna men jag kan göra smycken, så jag gjorde ett inlägg på Facebook där jag skrev att folk får sätta in pengarna direkt till en organisation, jag får alltså inte pengarna emellan, säger Elin Samskog.

Direkt efter att Elin publicerat inlägget började beställningarna rasa in. Genom insamlingen har flera tusen kronor kommit in och nu är hon tvungen att beställa hem mer material, som hon bekostar ur egen ficka.

– Det gick faktiskt jättebra. Så länge folk vill köpa så kommer jag beställa hem mer, säger Elin Samskog.

Läs även:

TV: Järvsö församling samlar leksaker till asylsökande barn: "Folk vill hjälpa"

Mer läsning

Annons