Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever möter framtiden

/
  • Eleverna fick, genom att visa upp
  • På den här stationen som kallas för Studio K får eleverna svara på frågor om miljö och produktion. Tanken är att man från Skogsindustriernas sida vill belysa vikten om balansen mellan miljö och produktion.
  • Eleverna får under dagen fundera över frågor som: Vad ska jag satsa på? Vilka jobb behövs? och Vilka utbildningar erbjuds?
  • Isabelle Andersson och Agnes Hellström planerar sin framtid med hjälp av en framtidsguide.
  • – Vi vill visa de möjligheter som finns inom skogsbranschen, säger Helen Broms, Skogsindustrierna.

Slottegymnasiets elever fick under fredagen vara med om en något annorlunda skoldag. De fick fundera över sin framtid och även forska fram egna lösningar av samhällsproblem.

Annons

Eleverna från natur-, samhälls- och teknikprogrammen samt naturbruksgymnasiet fick under fredagen göra en framtidsresa tillsammans med Skogsindustierna.

– Syftet med evenemanget är att visa på de möjligheter som finns inom skogsbranschen. Och vi vill göra det på ett så kul och inspirerande sätt som möjligt, säger Helen Broms.

Hon är en av tre personer som åker runt i hela Sverige och träffar elever för att informera om skogsbranschen.

Eleverna fick under dagen gå till tre olika stationer. Där fick de prata om miljö och produktion, fundera över sin egen framtid samt diskutera forskning och vad som händer inom branschen just nu.

Mer läsning

Annons