Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Elever med störst behov drabbas mest"

/
  • Det blir glesare i lärarleden på Slottegymnasiet om barn- och utbildningsnämnden klubbar igenom liggande budgetförslag.

Den enskilt största besparingen i BUN:s paket står Slottegymnasiet i Ljusdal för. 10 av drygt 82 lärartjänster ska bort och därmed sparas 4,7 miljoner kronor.
– Elever som behöver mest individuell undervisning drabbas hårdast, spår Anna Segersten Blomgren, fackombud för lärarna på skolan.

Annons

Det är inte länge sedan som nyckeltalet för lärartätheten på Slottegymnasiet höjdes från nio till tio lärare per 100 elever. Nu lutar det åt en återgång till det gamla.

När elevantalet minskar och nyckeltalen förändras skriver skolledningen i sin konsekvensanalys att det blir mer undervisning i B-form. Det innebär till exempel att elever från olika program läser språk tillsammans.

– Det här försätter oss lärare i en svår pedagogisk situation och de elever som har de största behoven riskerar att drabbas mest när antalet pedagoger minskas, säger Anna Segersten Blomgren som undervisar i franska och svenska och dessutom är lokalombud för Lärarnas Riksförbund.

Mer läsning

Annons