Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever ledde elever på friluftsdag

/
  • Instruktion inför pepparkaksgubbeleken, från vänster Johanna Frank, Mikael Erhardsson och Emil Rosell. Barnen lyssnar uppmärksamt.
  • Den klassiska skidstilen sitter som den ska, kanske stakar här ett gäng blivande olympier.
  • Det var en fin dag för skridskoåkning.

Tolv elever från Slottegymnasiets barn- och fritidsprogram ledde de drygt 100 barnen på Nybo skola på friluftsdagen där de åkte skidor och skridskor och lekte utelekar.

Annons

– Det är kul. Man lär sig jättemycket om hur det är att vara ledare, att ta ansvar och se till att alla är med, sa Sofia Pickles och Emma Wallström, från barn- och fritidsprogrammet.

Solen sken från en klarblå himmel och det bet lite i kinderna av blåsten. Åkern var täckt av en massa snö. Här åkte de yngsta barnen skidor i långa rader efter att ha gått i "skidskola".

– Vi lär dem att ta av och på sig skidorna, hur man sätter på sig stavarna och hur man åker skidor på klassiskt vis, berättade Emil Rosell, en av ledarna.

Emil tyckte det var mycket bättre att vara ute och leda fritidsaktiviteter än att själv sitta inne i skolan på lektioner.

På skidskoplanen bakom skolan höll de äldre barnen till och lekte stafett och kullekar åkande på sina skridskor.

Det var andra året barn- och fritidsprogrammets elever ledde friluftsdagen på Nybo skola. I år har de lett friluftsdagar på flera skolor, till och med i Bollnäs kommun.

Mer läsning

Annons