Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev har hotats på skola

Utbildningsförvaltningen på Ljusdals kommun arbetar med två fall där elever har farit så illa att det gjorts polisanmälan. Det handlar om misstanke om olaga hot och olaga frihetsberövande.

Annons

I det ena fallet (olaga hot) i början av november säger sig en elev ha blivit hotad av andra elever och därmed polisanmält detta.

Hotet ska ha handlat om att dessa elever skulle klippa sönder ekrarna på framhjulet på målsägarens cykel. Några dagar senare, när ägaren till cykeln skulle hem, satt bakhjulet på cykeln löst.

Det andra fallet, som rubriceras olaga frihetsberövande, inträffade ungefär samtidigt men på en annan skola i Ljusdals kommun.

Enligt polisanmälan blev en elev inlåst på en toalett av några klasskamrater. Dessa ska även ha knuffat målsägaren mot en papperskorg så att smärta och skada uppkom.

I anmälan framgår det att före inlåsningen på toaletten började med att målsägarens keps kastades in på toaletten vid tre tillfällen. Det var när den som utsattes för detta skulle hämta kepsen som toalettdörren låstes utifrån. Eleven släpptes ut när de misstänkta förövarna gick därifrån.

Enligt tillförordnade utbildningschefen Eva Ulin märks en trend med ökat antal polisanmälningar för sådant som har anknytning till skolan.

– Föräldrar och andra har sin fulla rätt att polisanmäla det som sker. Men vi från skolans sida är också mycket medvetna om vad som krävs av oss. Så vi sätter också in våra åtgärder direkt. Jag vet till exempel att den skola där fallet med cykelhjulet inträffade tog in cykeln direkt och att man sedan har arbetat för att reda ut det hela, säger Eva Ulin.

Eva Ulin vill i dagsläget inte kommentera det olaga frihetsberövandet närmare.

– Båda dessa fall är sekretessärenden. När det gäller incidenten på toaletten har jag dessutom ännu inte fått så mycket information att jag även på grund av detta inte vill gå in närmare på händelsen, säger Eva Ulin.

Mer läsning

Annons