Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomichef kan bli kommunchef

Kommunens ekonomichef Nicklas Bremefors, 41 år, är en av tre som finns kvar av de 15 personer som sökt tjänsten som kommunchef i Ljusdal.

Annons

Övriga som är med i slutomgången av chefsrekryteringen är Mats Collin, Hudiksvall, som arbetar som chef för utbildnings- och omsorgsförvaltningen i Nordanstigs kommun, och Patrick Nohlgren, Skövde, samhällsbyggnadschef i Falköpings kommun. Båda är 49 år.

Nicklas Bremefors har varit ekonomichef i Ljusdals kommun i nio år.

Mats Collin har sedan 1995 arbetat inom Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner. Han var förvaltningschef på omsorgsförvaltningen i Hudiksvall 2002-2006 och har i snart tre år haft chefstjänster i Nordanstig.

Patrick Nohlgren är pansarofficeren (major) som sedan 1999 har haft förvaltningschefstjänster i Varberg, Lidköping och sedan 2005 i Falköping.

På torsdagen var Ingela Papinski från Dufwa Ledarskap, som håller i kommunchefsrekryteringen, i Ljusdal för att berätta om slutet av rekryteringen för kommunalråden Marit Holmstrand (S), Sören Görgård (C) och oppositionsrådet Jan Hedlund (M) samt tillförordnade kommunchefen Tor Jonsson.

Nu återstår intervjuer. Förutom den politiska ledningen ska chefstjänstemannagruppen i LKL och facken träffa de tre kandidaterna. Kommunstyrelsen väntas i maj utse den nya kommunchefen som om det är möjligt ska tillträda 1 juli.

Mer läsning

Annons