Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eiwor Kjellberg - Årets "Förr och nu" stipendiat

/
  • Eiwor Kjellberg tilldelas värdechecken på 10 000 kronor av Börje Björklund och stipendiekommitén.

Eiwor Kjellberg är årets lycklige vinnare. För sjunde gången i rad delades stipendiet "Järvsö förr och nu" ut vid Börje Björklund bysten nedanför Järvsö kyrka. – Jag är så stolt!, säger den rörde stipendiaten.

Annons

Ett 30- tal personer samlades nedanför kyrkan för att delta i årets stipendieutdelning. Till tonerna av Järvsö spelmannalags musik talade Börje Börklund om stipendiatets tillkomst.

– För tio år sedan startades en insamlingen för att uppföra bysten här. Efter att Järvsöborna visat stor generositet blev det pengar över. Nu används dessa till att ge ut stipendier till personer som gjort något extra för vår bygd, sa den numera pensionerade prästen Börje Björklund.

Årets stipendievinnare heter Eiwor Kjellberg. Hon är rikspelman och mycket aktiv i inom bygdens folkmusiktradition. Stipendiet innebär en check på 10.000 kronor. Mellan glädjetårarna berättade hon om betydelsen av utmärkelsen.

– Jag är så stolt! Börje är en stor förebild för mig så att få det här priset är otroligt. Livet är inte alltid spikrakt och då är det fantastiskt att man kan få en uppmuntran på det här sättet.

Mer läsning

Annons