Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter sparken av socialchefen – ännu en chefstillsättning misslyckas

Rabaldret runt den sparkade socialchefen fortsätter att sätta käppar i hjulet för kommunens rekrytering av chefer. Nu har ännu en blivande chef på omsorgsförvaltningen tackat nej till ett jobberbjudande.

Annons

Det var i onsdags som kommunledningen meddelade att Marita Wikström sparkades från sin post som socialchef. Strax efter det berättade Urban Sundström att han hoppade av tjänsten som verksamhetschef på individ- och familjeomsorgen, IFO. Nu har även en blivande enhetschef inom IFO tackat nej till en tjänst.

– Avgörandet kom på fredagen när jag läste att Urban hade valt att kliva av. Då blev det enkelt för mig att tänka att nej, det som händer här och nu vill jag inte bli en del av, säger Ronnie Karlsson.

Han arbetar i dag som föreståndare på behandlingshemmet Humlans HVB i Ockelbo och trivs väldigt bra där. Men när han erbjöds tjänsten som enhetschef på individ- och familjeomsorgen kändes det som en spännande utmaning som var värd att överväga.

– Jag har jobbat inom socialtjänsten och tycker det är ett väldigt fint jobb. Dessutom jobbar jag som chef i dag och är väldigt intresserad av att arbeta med sådana frågor.

Men sedan kom nyheten om Marita Wikström. När han därtill fick höra att Urban Sundström hade hoppat av sitt nya uppdrag, blev beslutet ännu lättare att stanna kvar på arbetet i Ockelbo. Detta trots att många värdefulla timmar i veckan läggs på resor.

– Vem som helst kan räkna ut att om den här situationen ändå överväger, om arbetena i sig är lika intressanta och stimulerande, att det väger ganska tungt. Det finns så många som jobbar på omsorgsförvaltningen som har uppskattat Marita under åren. Då måste man förstå hur hanteringen av ett sådant här beslut innebär. Det är den som blir själva personalpolitiken och den tycker jag inte om.

Samtidigt vill Ronnie Karlsson poängtera att han uppskattar erbjudandet och bemötandet under rekryteringsprocessen.

– Att jag väljer att göra som jag gör nu är inget som diskvalificerar att jag ska kunna jobba för den här kommunen i framtiden. Men under de här förutsättningarna är det inte intressant.

Mer läsning

Annons