Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter den dramatiska biljakten på apotekstjuvarna – fortfarande ingen misstänkt gripen

/
  • En teknisk undersökning har gjorts i den bil som dumpades på en villatomt i Ljusdal i fredags, berättar Mikael Hedström.

Hittills har ingen gripits för de inbrott som gjordes på apoteken i Hammarstrand och Ånge förra veckan, då polisen sedan jagade två misstänkta tjuvar till Ljusdal.

Annons

Efter en dramatisk biljakt under de tidiga morgontimmarna i fredags försvann två misstänkta apotekstjuvar in bland villorna längs Kolsvedjavägen i Ljusdal. Polisen försökte hitta dem med hundar utan att lyckas.

Läs också: Polisbil påkörd under biljakt – misstänkta dumpade bilen i Ljusdal och sprang till skogs

Men nu har en teknisk undersökning utförts i den bil som dumpades på en villatomt, berättar Mikael Hedström, polisens presstalesman.

– Det gäller att säkerställa det material man har om det kan ge någon träff när man får besked om dna.

Se också: Så reagerar Ljusdalsborna på polisjakten efter apotekstjuvarna

Materialet har skickats till NFC, Nationellt forensiskt centrum, en nationell avdelning i den nya polismyndigheten som tidigare var en egen myndighet och kallades Statens kriminaltekniska laboratorium.

När något resultat från detta kommer kan inte Mikael Hedström ge besked om.

– Det är svårt att säga. Ibland är de överbelastade och det här tror jag inte är högprioriterat från deras sida. Det är en hel del mord och dråp de tittar på.

Se också: Han mötte den vilda biljakten: "Jag såg hur bilen krängde"

Har man några teorier om var de här personerna som sprang från bilen kan ha tagit vägen?

– Det har man säkert, men det är inget vi kan delge. Det blir hypoteser man jobbar efter. Men det är det man letar efter, till exempel i våra register och sådant när man har inre spaning, som det heter. Då tittar man på kopplingar och så. Men det är arbetsmaterial.

Läs också: Efter nattens dramatiska biljakt – polisen efterlyser vittnen

Mer läsning