Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt att supa eller kissa på fel plats

Det ska bli tuffare tag mot folk som dricker alkohol och kissar på gator och torg i Ljusdals centrum. Polisen ska flitigare använda sig av böter.

Annons

Det mesta av fokus ligger på supandet på platser i centrala Ljusdal där det inte finns serveringstillstånd även om de lokala ordningsföreskrifterna i ämnet omfattar även de centrala delarna av Färila och Järvsö.

– Tidigare har vi bara sagt till de som druckit alkohol på det viset och de har i regel hällt ut innehållet i burken eller flaskan i samband med detta. Men nu blir det böter på 500 kronor om vi ser sådant drickande. Det har tydligen inte hjälpt med att vi sagt till, säger Kristoffer Halvarsson, som tillsammans med Erling Arvidsson är Ljusdalspolisens yttre befäl.

Även om det inte handlar om några lokala föreskrifter kommer vi in på problemet med kissandet längs gator och torg i samband med alkoholförtäringen i centrum.

Och det kan bli ännu dyrare för den skyldige, framhåller Kristoffer Halvarsson. 800 kronor kostar det att göra sig skyldig till förargelseväckande beteende genom offentlig urinering som det heter i lagtexten.

– Förutom att det ser förskräckligt illa ut blir det också problem med lukt och annat.

Mer läsning

Annons