Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dunk över skorsten orsakade förgiftning

Polisens utredning visar att den arbetsplatsolycka som i slutet av mars inträffade vid Mansjön, söder om Los, då en man i 30-årsåldern förgiftades av gasol i en manskapsvagn, var en olyckshändelse.

Annons

Från ett friskluftsintag på taket hade vatten läckt in i vagnen. Läckan hade åtgärdats genom att en dunk hade placerats över friskluftsintaget. Trots detta gick det bra att sova i vagnen.

- Den där dunken hade funnits där i ett par dagar. Det gick bra första natten. Men den andra natten drog den som sov där på full gas på gasolen och då räckte syret inte till i vagnen.

- Det var en klar olyckshändelse, säger Lars Bergqvist på Ljusdalspolisens kriminalavdelning.

- Vad jag förstår så kommer han inte att få några men av olyckan, säger han om den 30-årige mannen.

Det var en onsdagsmorgon i mars som mannen saknades av sina kollegor när han inte kom till den plats i skogen där laget höll på att avverka. De gick till manskapsboden för att leta och hittade då mannen liggande medvetslös på golvet bredvid sängen.

Mannen fördes i ambulanshelikopter till Hudiksvalls sjukhus och därifrån vidare till Karolinska sjukhuset i Solna, där han vårdades i tryckkammare, eftersom han hade blivit kolmonoxidförgiftad.

Mer läsning

Annons