Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dogge Doggelito självsäker inför Fönematch

/
  • Det är inte första gången Dogge Doggelito spelar fotboll, det har blivit en del underhållningsmatcher genom åren.
  • Dogge Doggelito är taggad inför mötet med Föne IK på Movallen.

På lördag är det dags för årets fotbollsmatch i Föne, Färila. För motståndet står ett lag lett av en självsäker Dogge Doggelito, med två världsmästare i startelvan.

Annons

Den numera klassiska fotbollsmatchen spelas på lördag för tjugoförsta året i rad. Föne IK, en gång utsedda till hela Europas sämsta fotbollslag, får möta ett riktigt stjärnspäckat lag under ledning av musik- och nöjesikonen Dogge Doggelito.

– Det är kul om det blir bra stämning och byn kommer ner och kollar. Min grej handlar om att sprida glädje, säger Dogge Doggelito.

Dogge berättar att han egentligen inte är någon fotbollskille, utan att det främst är kulturen runt sporten som lockar. Han lovar dock att bjuda på sig själv både på och utanför planen på lördag.

– Men det blir mycket gubbfotboll. Man är ju inte tjugo längre...

Med sig på Movallen i Föne har Dogge en blandad skara idrottare. Eller vad sägs om namn som Mattias Wagenius, flerfaldig världsmästare i telemark, Stefan "Lillis" Jonsson, flerfaldig världsmästare i bandy och Hampus Nordberg, elitseriespelare i pingis från Söderhamn. En av arrangörerna är Mathias Lundberg, han är glad över att ha fått ihop laget.

– Det är kul att kunna få hylla dem lite, som har vunnit så mycket. Det är kul att ha med riktiga guldstjärnor, säger Mathias Lundberg.

Tillsammans med både dam- och herrspelare från nästan varje fotbollsklubb i kommunen, inklusive Fönes egna nystartade damlag, ska de alltså ta sig an Föne IK:s division 7-lag.

När det gäller resultatet tippar både Mathias Lundberg och Dogge Doggelito att det slutar med totalt 6 mål. Mathias tror oavgjort, 3-3, medan Dogge är något mer självsäker.

– Det brukar bli ganska många mål, vi säger 4-2 till oss, säger Dogge Doggelito.

Mer läsning

Annons