Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dialektstarka Babben imponerade

/
  • Babben Larsson, den gotländska tjejen eller tusenkonstnären bjöd på jazz och ståupp-komik vid sitt gästspel i Järvsö på torsdagskvällen.
  • Babben Larsson med sina musikervänner i Fredriks trio bjöd på riktigt sköna jazztoner på Träteatern.– Vilken lokal! berömde Babben.

Babben Larsson tog Järvsöpubliken med storm. En senior som bara blir bättre och bättre och där jazzen verkligen är hennes genre.

Annons

Konsert- och upplevelsesommaren går mot sitt slut vad gäller Stenegård. I torsdags kväll var det Träteatern med god tillströmning av publik som välkomnade Babben Larsson. Denna kvinna som med sina 50+ går från klarhet till klarhet. Inte bara med sin ståupp-komik, utan också som jazzsångerska.

Med sin utpräglade dialekt, gotländskan får denna kvinna vilken publik som helst att dra på smilbanden. Go, rund och glad intog hon scenen på Träteatern. Tillsammans med musikkollegorna i Fredriks trio, det vill säga Peter Nilsbo, klaviatur, Anders Jonsson, bas och Calle Rasmusson, trummor. Tillsammans har de spelat sen 2005.

När Babben, eller Barbro Karin Viola Westerlund Larsson som hon egentligen heter, debuterade där hemma på "ön" var det bland annat med "Kebabben show". Men Visby blev snart för litet. Och som en av vårt lands främsta ståupp-komiker lät framgångarna inte vänta på sig.

– Jag är komiker, men jazzen är mitt andra ben, deklarerade Babben innan hon klev på scenen och bjöd Järvsö på allt.

Det är bara att instämma i den motivering som följde med 2008 då hon tilldelades Povel Ramels instiftade Karamelodiktstipendiat.

... "för att hon med humor och glädje så giftigt och precist kan leverera - inte bara poänger och "one-liners" - utan även ädel sång och textkonst med träffsäker tajming."

Babben gav verkligen prov på sin jazz-kunskap. Showen som delades upp i två etapper fylldes inte bara av värmande applåder utan också skratt. Ståupp-komik som mycket handlade om barn, om det uppväxande 90-talistgardet med enstaviga kommentarer.

– Jag kallar dem googlegenerationen...

Låten "Be my number two" blev en tänkvärd låt vilken bland annat speglade ett krossat äktenskap och hur man måste gå vidare. "Guys and dolls" i svensk tappning fick heta "Senior" och blev även den av publikfavorit.

Babben gick hem i Järvsö. Det är ett som är säkert.

Mer läsning

Annons